Årsrapport

En årsrapporter kan være så mangt i disse dager; enkelt oppsatt i en Wordfil kun for å dokumentere året/tallene, en påkostet trykksak som i tillegg skal profilere bedriften, en enkel/interaktiv PDF til utsending/publisering på nett eller en egen digital nettside.

Bardus Design jobber med konseptutvikling, design og ferdigstillelse av rapporter både digitalt og på papir. Vi har over 20 års erfaring med å utvikle årsrapporter for alt fra børsnoterte selskaper, offentlige virksomheter, organisasjoner og store og små private bedrifter.

Vår prosess, jobbing med årsrapport:

1. Definere målgruppe og formål: Hvem er bruker/mottaker av årsrapporten og hva ønsker bedriften å formidle med rapporten? Riktig målgruppe er viktig å definere for optimalt resultat.

2. Idé og konsept: Det er viktig å tenke idé og konsept på en årsrapport fra starten av. En årsrapport kan feks ha en grunnidé som kan videreføres visuelt gjennom hele rapporten. Rapporten må uansett formål/ambisjonsnivå alltid være leservennlig og innbydende. Grafiske virkemidler (som bilder og infographics/grafer) kan feks brukes slik at et vanskelig budskap blir lettere å forstå.

3. Konkret innhold: Kravene til en årsrapport er basert på aksjeloven og regnskapsloven. Alle aksjeselskaper i Norge er regnskapspliktige. Et foretak som har regnskapsplikt må utarbeide et årsregnskap som består av finansiell kapital og fysiske eiendeler (resultat, balanse og noter). Større foretak må også utarbeide en årsberetning og rapportere på hvordan de jobber med miljø, klima og samfunnsansvar. Bardus Design er godt vant til å jobbe med oppsett av komplekse regnskap og finansiell informasjon.

4. Pris. Bardus har lang erfaring i oppsett av rapporter, vi jobber effektivt og kan tilby gode priser i henhold til en bedrifts ambisjonsnivå.

 

Vi tar gjerne en prat hvis bedriften din trenger årsrapport :-)

Under kan du se et lite utvalg av årsrapporter Bardus Design har jobbet med i det siste.

Pensjonsselskapet KLP har vi samarbeidet med og designet årsrapporter for i 3 år (2017/2018/2019). Disse rapportene vant alle henholdsvis Bronsje/Gull/Gull i Farmandprisen. Gøy jobb å gjøre!

Av digitale, klikkbare rapporter har vi eksempler fra Nok. Oso og North Energy.